Ferran Casolivé Ramírez

 

Ferran CasolivéEm dic Ferran Casolivé Ramírez i sóc fisioterapeuta des de l’any 2013 amb número de col·legiat 10.620.

Àmbit Acadèmic

El 2009 vaig començar els estudis del Grau en Fisioteràpia a la Universitat Internacional de Catalunya fins l’any 2013 en que els vaig finalitzar.

L’any 2013-14 vaig realitzar un postgrau en “Dolor i Disfunció Miofascial” a la Universitat Internacional de Catalunya per introduir-me en el món de la teràpia fascial i de la tècnica de la “Punció Seca”.

L’any 2014-15 vaig estudiar un curs de “Tècniques manipulatives i miotensives de la columna, pelvis i extremitat” en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, on vaig poder aprendre les tècniques, els efectes i les indicacions de les tècniques manipulatives.

L’any 2015-16 vaig endinsar-me més profundament en l’àmbit esportiu realitzant en les Escoles Gimbernat i Tomàs Cerdà un Màster en “Fisioteràpia de l’Esport i Readaptació a l’Activitat Física” aprenent així a tractar més profundament qualsevol lesió esportiva i a readaptar els esportistes després d’una lesió.

Finalment, aquest any 2017 he començat un Màster en “Teràpia Manual Ortopèdica” a la Universitat Internacional de Catalunya, en el qual podré profunditzar molt més en tota la teràpia manual de la fisioteràpia, tant en la valoració, el diagnòstic i en el tractament.

Àmbit Laboral

En el 2013, just després d’acabar el grau en fisioteràpia, vaig començar la meva aventura com a fisioterapeuta en el Centre de Fisioteràpia i osteopatia Artros de Badalona fins l’any 2015. Allà tractava pacients sobretot traumatològics i reumatològics de mútues sanitàries.

L’any 2014 vaig iniciar-me com a fisioterapeuta esportiu en el Circol Catòlic de Badalona fins l’any 2017. Aquesta experiència em va fer veure el món esportiu des de ben a dins, preparant els jugadors per el partit, des de un simple escalfament a un embenatge funcional, i a readaptar-los després d’una lesió per tornar a l’activitat esportiva a ple rendiment.

Per continuar en l’àmbit de la fisioteràpia esportiva, l’any 2016 vaig iniciar una nova etapa en el gimnàs Metropolitan de Badalona, donant per acabada aquesta etapa el 2017.

Seguint en l’àmbit esportiu i en el traumatològic, en el 2016 vaig començar com a fisioterapeuta en la Fundació Brafa de Barcelona, en la qual hi segueixo treballant. Allà tinc esportistes sobretot de futbol 7, futbol sala i basquetbol, els quals s’han sobretot de valorar i diagnosticar per traumatismes durant l’esport i fer les primeres pautes de tractament segons lesió.

En l’àmbit privat va ser l’any 2015 on vaig tenir una consulta pròpia dins el Centre Mèdic de Badalona, en el qual tractava pacients d’aspecte traumatològic, reumatològic, esportiu i geriàtric.

A part, vaig fer petites col.laboracions en el Torneig de Basquetbol TIM’14 en Andorra, al 1er Open Padel Zone en el Club de Tennis Badalona i a l’Acadèmica Sánchez-Casal de Tennis a Castelldefels.